Tilbake
23. oktober 2020

Matoma og Emma Steinbakken slipper låt sammen

"Den eneste måten jeg kan beskrive følelsene mine når jeg blir virkelig bergtatt og målbundet er «Wow», sier Matoma, «og det var slik jeg følte det da jeg hørte den utrolige stemmen til den fantastiske Emma Steinbakken!"

Hele Norges feel-good DJ og produsent Tom Stræte Lagergren, bedre kjent som Matoma, har i dag gitt ut sin euforiske nye singel "Wow (feat. Emma Steinbakken)" via Atlantic Records/Big Beat Records. Lytt til den her. Låta slippes med en fargerik musikkvideo som du kan se på Matomas offisielle YouTube kanal.

Vokalisten på "Wow" er ingen ringere enn den unge og lovende popsensasjonen Emma Steinbakken. 17-åringen gjorde sin aller første opptreden på By:Larm i fjor, men har siden akkumulert over 20 millioner strømminger, varmet opp for Dagny, samt spilt på en rekke store festivaler inkludert Pstereo, Bergenfest, Rakettnatt, Skral, Idyll, Eurosonic og Reeperbahnn.

«Den eneste måten jeg kan beskrive følelsene mine når jeg blir virkelig bergtatt og målbundet er «Wow», sier Matoma, «og det var slik jeg følte det da jeg hørte den utrolige stemmen til den fantastiske Emma Steinbakken! Denne sangen handler akkurat om den følelsen. For noen kan det være en følelse du får fra en spesiell person du møter. Det kan også oppstå fra en vakker solnedgang, fjellutsikt eller en sang. Vi håper denne sangen gir deg den følelsen!»

«Å jobbe med Matoma på «Wow» har vært superinspirerende», sier Emma. «Jeg elsker sangen og musikkvideoen, og det har vært en utrolig morsom reise å være en del av».

Den nye låta kommer i hælene på Matomas nylig utgitte EP, RYTME. Den ble sluppet på våren og inneholdt energiske melodier man kunne danse til med en rekke talentfulle vokalister Brando, Georgia Ku, Bryn Christopher, gitarist og produsent Griff Clawson, singer-songwriteren Anna Clendening, og vår egen norske Alida.

RYTME ble hyllet av EDM.com for å vise frem «Matomas signatur sound som kombinerer "upbeat" livsglede og klassisk inspirert produksjonsstil", spesielt fremhevet med den fengende singelen, «The Bender», med Brando (kjent fra samarbeidet med Loud Luxury på suksesslåten «Body»).

Nylig slapp Matoma singelen "Good Vibes" med den britiske vokalisten og TV-personligheten HRVY. Samtidig er han opptatt med å filme den siste sesongen av The Voice i Norge, hvor han vil fungere som en av fire mentorer i det populære TV-programmet. Videre fortsetter han å bygge videre på sitt varemerke av positivitet i ellers tøffe tider ved å være ambassadør hos Alone Together Music Festival – en festival som fokuserer på mental helse.

Med over to milliarder verdensomspennende strømminger, er Matoma rangert blant Spotifys topp 40 mest strømmede artister over hele verden. Siden debuten i 2015 har den begavede produsenten sluttet seg til rekkene til EDMs mest populære og innovative nye stjerner, og fikk Rolling Stone til å erklære ham som «en leder for den neste store bølgen innen tropical house». Han fikk først suksess i 2015 med sin RIAA gullsertifiserte singel «Old Thing Back (Feat. Ja Rule & Ralph Trevsant)», som kan høres på det banebrytende debutalbumet HAKUNA MATOMA. Siden den gang har Matoma skapt bølger med låter som «Running Out» sammen med Astrid S, samt samarbeid med legender som Jason Derulo, Jennifer Lopez, Dua Lipa og The Vamps. I tillegg til det har hedmarkingen produsert et utvalg av remikser for artister som Coldplay, One Direction, Snoop Dogg, Eminem og Sean Paul.