Tilbake
25. februar 2022

Kanskje er det ei bygd, eit boligfelt i ein by, barndomsheimen eller foreldra sine.

Synne deler sine historier, erfaringer og minner gjennom musikken sin og gir lytteren et innblikk i hennes eget perspektiv på ungdomstiden og alt det som følger med.

Synne Vo, fra den lille bygda Lesja i Gudbrandsdalen, har på ingen måte gått under radaren i musikkbransjen i Norge etter at hun forlot landsbygda for storbyen. Hun ble tidligere denne uken nominert til Musikkforleggerprisen i både Årets Gjennombrudd og Årets Verk, og i fjor høst var hun nominert til Årets Nykommer på P3 Gull. Den hjerteskjærende låten hennes Ett Minutt var nylig med i den nye sesongen av den prisvinnende serien Rådebank på NRK og er nå blitt streamet 3 millioner ganger, mens de siste singlene har mottatt terningkast 5 fra VG og vært A-listet hos både P1 og P3. Nå er hun klar med den nye singelen Heime, som handler om kjærligheten man har til plassen man er fra.

Kanskje er det ei bygd, eit boligfelt i ein by, barndomsheimen eller foreldra sine. Sjølv kjem eg frå ei lita bygd øvst i Gudbrandsdalen - Lesja, forteller Synne. Eg er utruleg glad i den bygda og takknemleg for den oppveksten eg har hatt der. Da hun var yngre hadde hun sett for seg at hun skulle bo der da hun også ble voksen, men i det hun ble eldre innså hun at det kanskje ikke er så sikkert allikevel. Eg har blitt ganske glad i byen! Men uansett kvar eg vel å etablere meg, vil nok heimbygda mi og huset foreldra mine bur i vere det som er «Heime» for meg - og dit kan eg alltid kome og få ei kjensle av at ting er som det alltid har vore.

Synne deler sine historier, erfaringer og minner gjennom musikken sin og gir lytteren et innblikk i hennes eget perspektiv på ungdomstiden og alt det som følger med. Hun utmerker seg også som en enormt talentfull låtskriver, og har også skrevet flere låter for og sammen med andre, blant annet med hiten Smilet i ditt eget speil av Chris Holsten, og Du er ikke alene av Victoria Nadine. Låten med Holsten var den som landet Synne en nominasjon for Årets Verk hos Musikkforleggerne. Den nye singelen Heime er ute fredag 25. februar og er skrevet og produsert sammen med Thomas Kongshavn (Karpe, Dagny, Emilie Nicolas), Kjetil Bjelvin (Sondre Justad, Hkeem) og Elvira Lundahl.