Tilbake
02. februar 2023

Ny singel fra Kjartan Lauritzen!

«Gira» laga eg med Anders Nilsen ein sein og klissvåt sumarkveld i fjor.

Per Áki Sigurdsson Kvikne, bedre kjent som Kjartan Lauritzen og den humoristiske rapperen fra Balestrand - slapp i 2021 det kritikerroste debutalbumet sitt «Kjartanisme» til stor suksess. Nå er han endelig tilbake med ny musikk, og kicker i gang det nye året med singelen «Gira» som er produsert av Anders Nilsen.

- «Gira» laga eg med Anders Nilsen ein sein og klissvåt sumarkveld i fjor. Låta handler om korleis det er å være ein ensom og forvirra bygdegutt (aka. Cowboy) i storbyen. No bur eg endelig der eg virkelig høyrer heime igjen, forteller Kjartan.

I fjor tok nemlig Kjartan steget og flyttet hjem til Balestrand, etter flere år i Bergen og Oslo, for å videreføre familiearven. På Balestrand har han gått i fotsporene til faren sin, og har blitt hotelleier sammen med samboeren og broren sin. I tillegg til å drive hotell har Kjartan også vært aktiv på musikkfronten, til tross for at han ikke har gitt ut eget materiale på halvannet år. I august i fjor sommer arrangerte han nemlig festivalsuksessen Balestrand badeklubb for første gang, og fylte hjembygda med over tusen fans. Han har også medvirket på utgivelser fra Ylvis, brenn. og Zupermaria, i tillegg til å slippe album med sideprosjektet Balestrand Badeklubb.

Siden debuten i 2014 har den folkekjære artisten toppet hitlister og headlinet store festivaler rundt om i landet. Med hitlåter som «Fredag» og «TADA» har han også blitt nominert til flere spellemannspriser og P3gull i kategorien «årets live-artist». Og til tross for at en del av tiden hans fremover kommer til å gå til å drifte hotell, kan vi vente oss mye mer musikk fra Kjartan i løpet av året. Til sommeren er han også å se på flere festivaler rundt omkring i landet - deriblant på Over Oslo og Vaulen i Stavanger.

Hør «Gira» her!