Tilbake
06. mars 2020

Fay Wildhagen slipper live-album

Med seg på livealbumet "Leave Me To The Moon (Live in Oslo)" har Fay blant annet Ane Brun, som vi får høre på singelen "When I Let Go".

Mye har skjedd siden Fay Wildhagen slapp sitt andre album Borders i 2018, hvor hun blant annet ble nominert til Spellemann i kategoriene årets indie og produsent. Siden den gang har hun turnert landet rundt på utsolgt klubbturnè og spilt på det meste av landets store festivaler, inkludert en storslått opptreden under Øyafestivalen.

Det er live låtene til Fay virkelig kommer til rette og sammen med et stjernelag av musikere formes nye opplevelser hver gang. Det føltes viktig for Fay å få utfordre pop-sjangeren og tidsalderen vi befinner oss i. Og resultatet av dette får vi på Leave Me to the Moon (Live in Oslo), som ble spilt inn i Oslo Konserthus i november 2019. I dag får vi servert første smakebit fra livealbumet, i form av singelen «When I Let Go» hvor hun har fått med seg Ane Brun.

- Leave Me to the Moon (Live in Oslo) er et forsøk på å ta tilbake musikken slik jeg husket den var for meg i begynnelsen, lekne bandøvinger i kjelleren til mamma der vi fant ut av hvordan det skulle låte ved å spille sammen. Jeg har lenge kjent en trang og et savn etter å sitte samlet igjen, og alt det innebærer; spille i samme rom, reagere på hverandres tonespråk, og på den måten blåse et liv i låtene de ellers kun får i konsertsammenheng, forteller Fay

- Derfor satte jeg sammen et band med et mangfold av kunstneriske kvaliteter fra ulike disipliner som ikke nødvendigvis kjente hverandre fra før. Slik ble vi alle tvunget til å lene oss frem, lytte til hverandre og gi plass til hverandres musikalske personligheter. Friheten hadde et rammeverk jeg hadde forberedt, men med plass og rom for musikernes frie intuisjon og tolkning. De nye arrangementene er strippet ned til låtenes kjerne - i søken om å finne nettopp den.

- Innspillingen av «When I Let Go» oppleves definitivt som et av høydepunktene i karrieren min så langt, og det føltes så surrealistisk og stort å ha med seg en artist med så mye tyngde som Ane Brun. Hun ga låten noe jeg ikke visste den hadde.

Hør «When I Let Go» med Fay Wildhagen og Ane Brun her!

12-tommeren av livealbumet gis ut i forbindelse med Record Store Day 18. april og digitalt fredag 24. april.