Tilbake
30. juni 2023

Chris Holsten «I eget selskap»

Chris Holsten følger opp singelen «Rekk opp hånda» med «I eget selskap» 23.juni, og kan samtidig kunngjøre at han slipper nytt album 15. september.

Der «Rekk opp hånda» var en låt som kom umiddelbart til Holsten, og bare måtte ut, er «I eget selskap» startskuddet for det nye albumet med samme tittel. Her møter vi en mildere side av artisten, og han forteller at låta handler om å være alene - med positivt fortegn.

Man må ta på egen oksygenmaske først, og ha det bra med seg selv før man kan gi noe av seg selv til noen andre.Det er noe jeg har vært dårlig på selv, men prøver å bli bedre på, sier Chris.

Han beskriver det kommende albumet som en oppsummering av de siste to årene, og det starter med tittelsporet, hvor han blant annet synger om å ta en pause fra å føle og være sammen med noen, for å kunne trives bedre i eget selskap.

De siste årene har uten tvil vært omveltende for Chris Holsten, som ble en av landets største artister da han slapp singelen «Smilet i ditt eget speil» i 2021. Låta lå som nummer én på radiolista i mange uker og har så langt solgt til 8x platina med 30 millioner strømminger. Han fulgte opp med singler som «For Evig» og «Slå hjerte, slå», og debutalbumet «Bak en fasade» som ble sluppet i to deler i 2021 og 2022. Albumet har så langt strømmet 80 millioner ganger (3x platina), og Holsten mottok Årets Låt og Årets Artist under P3 Gull og Musikkforleggerprisen for Årets Verk og Årets låt med «Smilet i ditt eget speil» i 2022.

Siden har det gått slag i slag for artisten fra Lillestrøm. Han avsluttet fjoråret med å holde en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, som var en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse. Nå er han klar for å spille på noen av landets største festivaler i sommer, samt å slippe mer musikk.

– Jeg føler jeg har vokst veldig i prosessen siden forrige album, og har hatt mer overskudd på det tekstlige denne gangen, sier Holsten, som legger til at det nye albumet er konseptuelt, og at det handler om de ulike sidene av å være alene.

Singelen «I eget selskap» er skrevet sammen med Holstens faste gitarist Stephan Gracia Slaaen som også har bidratt på flere av låtene på det kommende albumet, og er produsert av Askjell Solstrand (Sigrid, Aurora) og Lars Rosness som han har jobbet med i flere år.

«I eget selskap» ute nå, hør låten her. Albumet med samme tittel slippes 15. september 2023 via Warner Music Norway. Chris Holsten er allerede i gang med festivalsommeren, og spiller på noen av landets største festivaler i sommer.