Tilbake
14. mars 2022

ALBUM: CHRIS HOLSTEN - «BAK EN FASADE»

Det er bare et par uker siden Chris Holsten annonserte at han spiller i Oslo Spektrum i oktober og ble Spellemann-nominert for Årets Låt. Nå slipperhan andre del av debutalbumet «Bak en fasade»

Chris Holsten startet et nytt kapittel som artist og låtskriver da han ga ut singelen «Hvis verden» med Frida Ånnevik i 2020. Den vant Spellemann for Årets Låt samme året, og Chris fortalte at det å skrive på norsk åpnet opp en helt ny verden. Suksessen fortsatte inn i det nye året med singlene «Smilet i ditt eget speil» og «Bare når det regner» som har strømmet over 30 millioner ganger og nådd første – og andreplass på radiolista. Holsten rundet av året med å gi ut den norskspråklige debuten «Bak en fasade (del 1)» og han stakk av med publikumsprisene Årets Låt og Årets Artist under P3 Gull.

Det er ingenting som tyder på at oppturen er over for artisten fra Lillestrøm. Nå er han nominert til Spellemann for Årets låt med «Smilet i ditt eget speil» og annonserte nylig at han spiller i selveste Oslo Spektrum i 29. oktober. «Bak en fasade» slippes 18. mars via Warner Music Norway.

Dette prosjektet viser ikke bare en ny side av Chris Holsten, men danner dessuten et bilde av hvordan han har hatt det følelsesmessig mens han skrev albumet. Holsten forteller at det alltid var meningen at debuten skulle gis ut i to deler, og at de sammen viser to sider av ham som artist. Der del 1 er melankolsk og byr på sårbare låter som «Smilet i ditt eget speil», beskriver Chris del 2 som mer oppløftende, og det er lett å høre at han har gått gjennom ulike faser i løpet av året som har gått. Et gjennomgående tema er likevel sårbarhetene og følelsene han uttrykker som låtskriver:

Det er det mest ærlige og beste jeg har gjort i karrieren min. Lettbeint er ikke meg, og jeg vil at det skal stikke litt selv om vi kanskje har spritet opp produksjonen på del 2, sier Holsten, som mener det er en fin bro mellom delene, og understreker at det var viktig for ham at «Bak en Fasade» nå fremstår som et helhetlig verk.

Der del 1 ble skrevet på en intens hyttetur, ble del 2 til på veien. Forskjellen fra lockdown og nedstengt samfunn til turné og mulighet til å møte publikum igjen har preget ham som låtskriver, og Holsten forteller at kombinasjonen av skriving og turné ikke nødvendigvis er den letteste. For å holde på den røde tråden ble det viktig for Chris å jobbe med det samme teamet underveis i prosessen, og han opplevde trygghet i å samarbeide med mennesker han kjenner godt og stoler på:

Jeg har funnet min gjeng, og det har vært godt å forholde seg til de samme under hele prosessen. Never change a winning team, sier Holsten, som stort sett har skrevet og co-produsert med Synne Vo, Lars Kristian Rosness og Benjamin Giørtz.

Å lage dette albumet har vært en utrolig fin reise. Jeg føler jeg har utviklet meg underveis både som låtskriver - men også som person. En slags nyforelskelse i det norske språket. Jeg er veldig stolt av låtene og ikke minst albumet i sin helhet, og gleder meg til folk skal få høre.

«Bak en fasade» gis ut 18. mars via Warner Music Norway. Chris Holsten spiller på en rekke festivaler i sommer og avslutter «Bak en Fasade» - prosjektet i Oslo Spektrum 29.10.22.